Tränaren bryter kontraktet med Huddinge IBS HJ/JAS

För ungefär två månad sedan valde Huddinge och David Grossmann att gå skilda väga, detta efter att parterna inte såg att ett samarbete kunde fortsätta under den dåvarande formen. Vi fick oss ett snack med Grossmann om hans avslutade samarbete med Huddinge. Inget officiellt har släppts från Huddinges håll kring uppbrottet och önskar de göra en intervju om detta får de gärna kontakta oss.

Varför väljer storfavoriten att gå skilda vägar med en tränare de nyss kontrakterat och som någonstans även har en starkt bakgrund inom just 04-kullen?

Hej David, hur kommer det sig att du väljer att lämna Huddinge?
– Hej, jadu, skulle väl inte vilja säga att de var det jag hade tänkt mig för 2 månader sen. Sedan samarbetet drog igång i somras har jag varit väldigt engagerad i Huddinge framförallt för att få visa upp mina kunskaper som coach och verkligen bekänna mina nya färger i den rödvita klubben. Men vi kan väl på ett minst sagt snällt sätt säga att jag och klubben inte hade samma bild på hur detta samarbete skulle se ut.

Hur skulle upplägget se ut på förhand och hur vart upplevelsen?

-Man ville få in en tränare som skulle kunna förändra Huddinges syn på innebandy. Man tyckte att med det spelarmaterialet man hade så borde man kunna spela en mer offensiv och taktisk innebandy. Något som min filosofi alltid varit. Så upplägget som presenterades för mig inför säsongen var att jag skulle kliva in som assisterande tränare i föreningens JAS lag bakom en äldre huvudtränare som mentor. Man avslutade säsongen 19/20 med Leffe och mitt intryck var att han var i princip klar men istället så hamnade han ju i Off. Lidingö istället. Redan där kände jag väl att vårt samarbete kanske inte skulle fungera då man mer nöjde sig med tränaruppsättningen som fanns och det var väl kanske inte vad jag förväntat mig utifrån de samtalet vi hade haft tidigare.


-Tanken var även att jag skulle fortsätta utveckla Huddinges 04:a kull mot USM. Något som jag som en väldigt rolig utmaning då jag alltid sett Huddinges 04:or som otroligt duktiga motståndare. Tanken var att även där få applicera ett lite mer offensivare spel till denna trupp för att ta dem till ett USM slutspel till våren. Men även detta uppdrag fasades jag ur då man kände att jag tog lite för stor plats. Något som såklart kom som en chock för mig då det var just detta man hade velat att jag skulle göra.

Vi har tidigare hört att det är lite stökigt i Huddinge men vad är din upplevelse av Huddinge i den fas de är i just nu?

-Ja tyvärr kan jag väl bara instämma till detta. Det är en klubb med fantastiska förutsättningar och ett spelarmaterial som är ett av Stockholms mest intressanta. Men tyvärr känns det som den där röda tråden saknas genom klubben och att alla lite kör sitt race, både spelare och ledare. För Huddinges bästa men också Stockholms bästa så hoppas jag att de kan få ordning på detta de kommande säsongerna för att inte tappa den talang man uppfostrar.

Vad tar du med dig från din sejour i Huddinge?

-Det har varit en tuff höst mentalt med de olika turer jag och klubben haft. Så innebandymässigt tar jag nog inte med mig så mycket. Men något jag tar med mig är absolut de relationer med mina spelare vi byggde upp under denna korta tid. Fantastiska vinnarskallar och individer att ha fått möjligheten att lära känna dem är inget jag ångrar. Sen hade jag inte utan Huddinge fått möjligheten heller att lära känna DIF’s huvudtränare Micke Öhman, även där en grym tränare och människa som jag kunnat haft många utvecklande dialoger med under sommaren och hösten.

Vad har du för planer framöver?

-Jag har väl tagit de beslutet att ta en paus nu efter allt som hänt, så detta Corona uppehåll kom lägligt i det avseendet. Så inom den närmaste tiden så får vi se lite, känner att det är viktigt för mig att hitta tillbaks till glädjen för sporten igen. Men förr eller senare kommer jag tillbaks, det är det ingen frågan om. Vi får helt enkelt se vart nästa klubbadress blir.

Hur går det för Huddinge?

-Kortsiktigt med den 02 kull man sitter på kan det gå väldigt bra om man ser till att se till gruppens bästa. Men jag är orolig att om man inte ser över sitt arbete som förening att det just kommer bli en kortsiktig topp. Man behöver en värdegrund som spelare och ledare verkligen ställer sig bakom istället för att det är den egna agendan som premieras.

Kan vi vara överens om att Tomtbergahallen bör byggas om och få nytt golv?

-Nytt golv tycker jag att det absolut är dags för det golv som ligger nu har sett sitt. Men annars så har jag faktiskt fått en helt ny bild av Tomtberga hallen där de små ytorna tvingar spelarna att ta närkamperna och även träna på att släppa bollen snabbare mellan lagdelarna. Det blir inte så mycket kladd med bollen och det är väl något som jag som tränare inte har varit något fan av. Så tycker faktiskt att hallen fyller sitt syfte. Men är allt tacksam att vi även kunnat ha träningar i andra hallar under veckorna.

//Henrik – InnebandySTHLM

En kommentar på “Tränaren bryter kontraktet med Huddinge IBS HJ/JAS

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: