Oscar Rosén Värmdö IF – ”har bidragit med mycket fart och lite för mycket golvzorro”

Vi fick oss en intervju med Värmdös förstamålvakt Oscar Rosén, där han berättar lite om säsongsinledningen, hans egna spel, nyförvärven som tillkommit och hur han känner kring att vara förstamålvakt återigen.

Hej Oscar, fyra omgångar spelade av herrettean innan Corona återigen gav en ofrivillig paus, hur skulle du summera de första omgångarna?

Helt okej inledning av oss. Vi har spelat 4 jämna matcher där vi plockat 6 poäng och åkt på 2 uddamålsförluster. Defensiven har sett bra ut alla matcher men vi behöver bli effektivare framåt om vi ska hänga med i toppstriden. 

Hur ser du på din egna prestation hittills?

Jag är relativt nöjd med min insats än så länge. Känner att jag kan hålla en högre nivå än vad jag har gjort men samtidigt så har jag bara släppt in 11 mål på 4 matcher. Mycket tack vare vårt starka försvarsspel.

Du gjorde en drömmatch mot Teknologerna med både nolla, assist och ett koppel fina räddningar trots att du bara fick 13 skott på dig, hur var matchen för dig?

Min första riktiga nolla i Värmdö så de var såklart väldigt roligt. Tycker att matchen kändes kontrollerad hela vägen. Jag får hålla nollan utan att behöva storspela vilket är ett fantastiskt betyg för resten av laget. Sen att jag får till ett utkast till Mike som får avgöra i öppen kasse är ju en liten bonus. Alltid kul att få va med i protokollet.

Ni har hittills uppvisat ett starkt försvar, hur känner du som målvakt att ha det framför dig?

De känns väldigt tryggt att ha ett så bra försvar framför mig. Får mig att se bra ut.

Ni har ju ganska många nya spelare, hur har det påverkat gruppen och vad har de nya spelarna bidragit med?

De har varit bra för gruppen att få in lite nya spelare. Det är mest juniorer som har kommit in så dem har bidragit med mycket  fart och lite för mycket golvzorro. Dem har kompletterat den annars äldre truppen på ett bra sätt.

Du är inte ovan att vara förstamålvakt och tog Värmdö till kval så sent som säsongen 2018/2019, hur känns det att nu åter vara given etta?

-Självklart så är det roligare att vara etta. Känner också att jag direkt kommer upp i en högre nivå när jag får spela lite fler matcher. Jag får tacka coacherna för förtroendet och hoppas på att kunna ta det ett steg längre än 18/19.

Vissa har höjt frågetecken på målvaktssidan för Värmdö efter att Ekstrand lämnat, jag håller inte med och menar på att du är en av seriens stabilaste målvakter, hur ser du på dig själv och egna förmåga?

Tack! Jag tycker själv att jag håller ganska bra division ett klass, men jag har en del att jobba på för att komma upp i den nivån som jag vill kunna hålla.

Vi önskar Oscar och Värmdö lycka till i det fortsatta seriespelet, när det nu drar igång.

//Henrik – InnebandySTHLM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: