Derbyspecial: Inför Bele Barkarby – Djurgården!

Det är dags för Stockholms just nu bästa lag att mötas. Bele Barkarby och Djurgården är seriens formstarkaste lag, och dessutom trea respektive etta i tabellen. Det kanske inte är de hetaste derbykänslorna mellan dessa lag men det brukar bli otroligt underhållande matcher. Matchen i höstas mellan lagen slutade med en knapp seger för Bele (5-6) i en för Bele mått mätt målfattig tillställning. I detta möte förra säsongen så ledde DIF inför sista minuten i tredje perioden, Bele kvitterar med 38 sekunder kvar men Patrik Schantz avgör för Djurgården när matchklockan stod på 19:59. Svårt att slå den dramatiken! Mötet i Eriksdalshallen slutade 9-9 efter en mycket svängig svängig match. Så vi hoppas på lika mycket mål och underhållning imorgon!

Vi kan nog se fram emot en mycket jämn match, även om det skiljer 11 poäng i tabellen. Faktum är att Bele har närmre till nedflyttningsstrecket än till Djurgården. Vilket säger en del om hur bra DIF har varit den här säsongen, men också hur jämn serien är bakom Djurgården och Visby. Förutom att det är seriens två formstarkaste lag så är det också seriens bästa offensiv (Bele) mot seriens bästa defensiv (DIF), och vi får se vilken femma som Bele matchar sin förstafemma mot. Men oavsett vilka backar det blir som ska handskas med Kristensen och Madani så kommer det bli en riktigt tuff uppgift. Samtidigt så är Beles försvarsspel rent ut sagt bedrövligt och Djurgården har en mycket vass offensiv de med. Patrik Schantz kommer att göra mål, frågan är bara hur många. Samtidigt så har Djurgården en andra kedja (Kimström, Ferraresi och Norrman) som också den kan producera, även om den var relativt blek sist mot Hagunda. Håller Djurgården den nivå de hållit de senaste månaderna så kommer Bele få det riktigt jobbigt.

Djurgården har dessutom ett betydligt bredare lag än vad Bele har, Djurgården mönstrar tre fulla femmor medan Bele har gått på två centrar, fem backar och tre forwardspar under en längre tid nu. Detta är dock inte märkts nämnvärt på Blyberg och Hernegran som spelar som centrar. Dessa herrar lirar dessutom box play och Blyberg spelar dessutom i PP. Deras fysik är med andra ord imponerande. Kan dock bli ändring nu i och med värvningen av Liam Åström. Fredrik Berg spelade center i början av säsongen, kanske går nu Bele upp på tre kedjor. Vi får se!

Att Bele Barkarby har värvat in Liam Åström på lån från Storvreta är hursomhelst ett otroligt kap och det ska bli otroligt roligt att se vad han kan göra mot Djurgården. Åström har dominerat i division 1 de senaste säsongerna men inte fått så mycket speltid i Storvreta, vilket är fullt förståeligt (Storvreta är inte direkt det enklaste laget att slå sig in i…) så ett lån till en allsvensk klubb är en rimlig lösning för att få speltid nu när Åström är tillbaka från sin fotskada. Åström är utan tvekan en spelare som kommer tillhöra toppskiktet av spelare i Allsvenskan så det är en grym värvning Bele har gjort. 

Vi tror Djurgården är favoriter i denna match, men det kommer bli väldigt jämnt!

Intervju med Sebastian Gafvelin

Vi har fått oss en pratstund med Sebastian Gafvelin, lagkapten i Djurgården:

Grattis till segern mot Hagunda, var en riktigt övertygande insats! Är det er mest imponerande seger med tanke på att ni fick rött kort på en av säsongens bästa spelare (Beckius)? 

Segern mot Hagunda var ett väldigt fint bevis på vart vi befinner oss just nu som LAG.

Hagunda är ett väldigt bra lag och det skulle verkligen förvåna mig om dom inte lyckas ta sig till kval. Men att Adde fick rött kort förändrade inte matchbilden från våran sida, utan det är sånt som händer och vi behövde bara fortsätta fokusera på det vi skulle göra ute på banan. Och om det är våran mest imponerande seger vet jag inte, kändes som vi gjorde vad som behövdes i tredje perioden då vi sett över hela matchen inte riktigt kom upp i nivå.

I helgen väntar Bele, allsvenskans bästa offensiva lag mot allsvenskans bästa defensiv. Har ni pratat specifikt om hur ni ska stoppa Oscar Kristensen? 

Ja, det är alltid tuffa och roliga matcher mot Bele. Dom har gjort det sjukt bra iår med 2 spelare som är riktigt heta just nu. Men vi snackar inte så mycket om hur motståndarna spelar eller hur vi ska agera mot vissa motstånd. Vi vet att gör vi det vi ska på banan så finns det inget lag i serien som slår oss.

I detta möte förra året avgjorde Schantz i matchens sista sekund, det är sådana avgöranden som får supportrar att minnas möten lite extra. Men hur är det för er del, finns det derbykänslor i möten med Bele? 

Nej, tyvärr inga derbykänslor mot Bele. Det finns så mycket Stockholmslag och för oss finns det bara ett riktigt Derby.

Oavsett derbykänslor så är det Stockholms två bästa lag, både sett till form och sett till tabell. Spelar det in att ni kanske möts igen i ett SSL-kval? 

Absolut inte, som jag sa innan så finns det inget lag som slår oss om vi gör det vi ska göra. Så för våran del spelar det verkligen ingen roll vilket lag man skulle möta i ett eventuellt kval.

Ska man gå upp så ska man slå alla lag, gör man inte det är man inte värd att ta steget.

Hur slutar matchen, och vem blir matchhjälte för DIF?

Det blir en jämn och tuff match, men vårt försvarsspel kommer att se till så att vi vinner med 9-6

Intervju med Philip Blyberg

Hej Philip, ett stundande toppmöte mellan Stockholms två bästa lag och inte bara det. Det är seriens bästa offensiva lag mot seriens bästa defensiva lag, hur är känslan inför denna seriefinal?

Känns riktigt bra, kommer bli en fysisk match som brukar passa oss Gorillor. Att vi möter seriens bästa defensiva lag ser vi mer som en morot att hänga dit flera kassar. 

Hur ska ni bryta DIFs defensiv och samtidigt få stopp på Schantz & co?

Gäller bara att inte gå in och visa någon respekt och spela vårt spel. Golfpassar och svängdörrar är vår melodi. Schantz och vem? Vi har Madani och Kristensen. 

Förra årets möte slutade med att DIF avgjorde i matchens allra sista sekund och sådant bygger onekligen rivalitet, varför kommer inte DIF vinna även detta möte?

I år tror vi verkligen på det vi håller på med, vi vet att vi kan slå alla i denna serie. Vi har ett riktigt bra lag där alla kan avgöra en match och det kommer synas på lördag. 

Ni bjöd på en riktig bomb när ni presenterade Liam ”limmet” Åström på lån från Storvreta, en av Sveriges största talanger med ett fruktat skott, vad kommer han bidra med? 

Redan efter två träningar märker man att det är en riktigt bra spelare som kommer in och bidrar med positivitet och kvalite. Det kommer bjudas på show utöver den vanliga showen. 

Du är den tredje länken mellan seriens bästa kedja med Madani, dig själv och Kristensen, varför är du kedjans viktigaste spelare? 

Viktigast och viktigast, vi alla fyller olika funktioner där vi hittar varandra i sömnen och framförallt har roligt tillsammans, då blir det lätt att spela. 

Ni har ju ingen defensiv att tala om så hur många mål gör ni framåt mot DIF?

Haha vi håller nollan och gör 10 framåt. 

Hur slutar matchen och varför avgör Liam Åström?

Vinst och Liam avgör för han känns riktigt spelsugen och man vet aldrig vad hans nästa drag är. 

Startuppställningar i senaste matchen

Vi tar en titt på lagens uppställningar i den senaste omgången

Bele Barkarbys uppställning mot AIK

Första femman
Patrik Häggkvistback
Fredrik Bergback
Philip Blybergcenter
Sam Madaniforward
Oscar Kristensenforward
Andra femman
Marcus Ackefeltback
Erik Anderssonback
Helmer Hernegrancenter
Joakim Ulvhagforward
Rikard Jarnlingforward
Tredje femman
Patrik Häggkvistback
Mattias Ottossonback
Helmer Hernegran / Philip Blyberg (alternerade)center
Christoffer Myr-Holmqvistforward
Charlie Parastatidisforward

Djurgårdens uppställning mot Hagunda

Första femman
Daniel Kügerlback
Johan Kappleback
Patrik Kareliussoncenter
Patrik Schantzforward
Sebastian Gafvelinforward
Andra femman
Erik Owelingback
Pontus Furuvikback
Oscar Norrmancenter
Victor Ferraresiforward
Adam Kimströmforward
Tredje femman
Robin Blankback
Sebastian Anderssonback
Jakob Åkerlundcenter
Patrik Markusforward
Alexander Dahlbergforward

Bele Barkarbys form

Bele Barkarby har 4 segrar (varav två i förlängning) och en oavgjord match på de fem senaste matcherna

Gävle GIK – Bele Barkarby IF IBF9 – 13Alfahallen – Gavlehov
Strängnäs IBK – Bele Barkarby IF IBF8 – 9 e.förl.Thomas Arena
Bele Barkarby IF IBF – Salems IF6 – 5 e.förl.Jakobsbergs Sporthall
Bele Barkarby IF IBF – FBI Tullinge6 – 2Jakobsbergs Sporthall
AIK IBF – Bele Barkarby IF IBF9 – 9 e.förl.Solnahallen

Djurgårdens form

Djurgården har fem raka segrar, samtliga under ordinarie tid!

Djurgårdens IF IBS – FBI Tullinge8 – 4Eriksdalshallen
IK Sätra – Djurgårdens IF IBS5 – 7Alfahallen – Gavlehov
Djurgårdens IF IBS – Hudik/Björkberg IBK7 – 1Eriksdalshallen
Gävle GIK – Djurgårdens IF IBS5 – 9Alfahallen – Gavlehov
Djurgårdens IF IBS – Hagunda IF10 – 6Eriksdalshallen

Historik

Lagen har endast mötts tre gånger tidigare och som sagt så har samtliga matcher varit mycket jämna tillställningar.

SäsongMatchResultat
20/21Djurgårdens IF IBS – Bele Barkarby IF IBF5-6
19/20Djurgårdens IF IBS – Bele Barkarby IF IBF9-9 
19/20Bele Barkarby IF IBF- Djurgårdens IF IBS 5-6

Maratontabell:

LagSVO (SDV)FGM-IMDP
1.Bele Barkarby IF IBF311 (0)120-2004
1.Djurgårdens IF IBS311 (0)120-2004

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: