Rosersbergs IK drar sig ur herrettan – ”Vi har sökt vägar för att slippa flytta ner i seriesystemet ”

Under gårdagen slog en riktig bomb ner för alla de som följer herrettan på nära håll. Det stod då klart att ett av herrettans mest namnkunniga lag, Rosersbergs IK , har valt att inte ställa upp i herrarnas division 1. Förbryllade av detta faktum tog vi kontakt med sportchef Fredrik Raschke och försökte reda ut vad som egentligen hade hänt.

Hej Fredrik, Vi var många som blev tagna på säsongen när det stod klart att Rosersberg inte kommer delta i division 1 östra svealand nästa säsong, vad är det som har hänt?

-Om jag ska försöka att göra en lång historia kort så har vi ju bildat en ny förening Rosersberg Arlanda IBK (RA19) tillsammans med Arlanda IBK.

-Vi har flyttat all junior & ungdomsverksamhet till RA19 succesivt under sedan ett par år. Vi har jobbat med samarbetesavtal & dubbel licenser för att flytta unga spelare emellan, detta är både dyrt & inte hållbart i längden. Vi fårhelt enkelt inte maximal effekt i två olika föreningar.

-Vi har processat med förbundet om att få flytta Rosers seniorverksamhet till RA19 men fått avslag i alla instanser.

-När Coronan slog till tappade vi betydande intäkter samtidigt som vi fick chansen att reflektera över vad vi gör.

-Vi har en fantastisk ungdoms & HJ verksamhet idag men den får inte full potential när vi har seniorverksamheten i olika föreningar. Så nu flyttar vi hela H1 till RA19. (Det som var Arlanda IBK) Det betyder att vi kommer att lira H2 GUD en säsong)

Hur kommer det sig att hela Rosersberg flyttar över till Arlanda i och med att ni gjorde en sammanslagning av era ungdomsverksamheter redan för två år sen?

Vi har sökt vägar för att slippa flytta ner i seriesystemet men förbundet har på ett bra sätt täppt till dom kryphål andra föreningar tagit tidigare.

Jag vill betona att jag har respekt för förbundets arbete men att jag kan tycka att det borde vara lite mera behovsprövat i den tid vi just nu lever i.

Hur kommer det sig att ni väljer att spela i Division 2 GUD (Upplands division 2 reds. Anm) och inte i Stockholms divisions serie?

-Det är där RA19 idag har sitt representationslag som vi slås samman med. Både gamla Arlanda IBK dvs dagens RA19 & Rosersbergs IK hör till Upplands Innebandyförbund. Ur rese synpunkt så skulle Stockholm varit skönare kanske men ur ett publikperspektiv så tror jag att detta blir roligare. Jag ser också fördelar i att detta år få lite längre bussresor för att bygga gruppen tightare inför framtida utmaningar.

Hur ser det ut med spelartruppsläget? Kommer stjärnspelare som Jämtdal, Kulich och Eklund vara kvar?

-Två starka trupper ska under försäsongen bilda en trupp där spelarna har samma förutsättning att ta en tröja till premiären.

-Stommen i bägge trupper blir kvar & av nämnda spelare så har Jämtdal & Kulich lämnat klartecken för att vara med på resan med RA19. Eklund vill som vanligt inte sommarträna så där får vi se. 🙂
Vi kommer att ställa ett ruskigt starkt div 2 lag på banan i höst och förmodligen också med det vara det laget alla vill slå.

Vilka fördelar får ni i och med denna sammanslagning?

-Fördelarna ligger ju i att vi blir en stor förening som får attribut vi inte kunnat tala om tidigare. Tex jämställdhet då vi har en bra flickverksamhet i RA.
Rent seniormässigt så är det så att vi slipper allt strul med dubbellicenser & sammarbetesavtals regler. Vi har också tecknat dom två största sammarbetspartnersavtalen i bägge föreningars historia vilket är mycket glädjande & skapar trygghet samt framtidstro.

Kommer ni sakna att spela på Farstahallens parkettgolv?

-Jag kommer sakna alla föreningar där det finns ett engagemang, just golvet i Farsta drömmer jag dock fortsatt mardrömmar om.

Till sist, hur tror du det kommer gå i er omstart som det ändå får kallas?

-Jag är ju av den uppfattningen att det blir vad man gör det till, vill man att något ska bli bra, jobbar för det & tillsätter rätt resurser i form av kompetent folk så är möjligheterna goda. Vi står fast vid vår målsättningen om att ta oss till allsvenskan, vi tar bara en liten omväg.

Vi vill från vår sida rikta ett stort tack till Fredrik och hela Rosers för deras trevlig bemötande när vi hört av oss och önskar de all lycka i Division 2 GUD, med hopp om återseende i division 1 säsongen 2022/2023.

Till sist ställer vi oss frågan, slår Jämtdal poängrekord i division 2 nästa säsong?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: