Jesper Lagemyr till Salems IF

Förra veckan presenterades Jesper Lagemyr som nygammal spelare i Salems IF, detta efter att ha spendert föregående säsong på lån hos de lilla. Lagemyr gjorde succé under sin tid i Salem, inte bara poängmässigt men även spelmässigt. Därför var det logiskt att den här övergången genomfördes. Vi fick oss ett snack med Lagemyr om hans övergång.

Övergången till Salem är klar, en övergång som både förvånade mig på ett sätt men som också kändes logisk, hur går tankarna?

-Det har gått väldigt mycket tankar fram och tillbaka och det har absolut inte varit ett lätt beslut. Men i slutändan föll valet för Salem, där jag tror att jag kommer utvecklas mest.

Du var ju på besök i Salem förra säsongen och gjorde 13 poäng på 12 matcher, men det som imponerade mest var ditt sätt att hantera tempot och kvalitén i allsvenskan, hur mycket betydde det för dig att bevisa dig på allsvensk nivå?

-Det har såklart betytt väldigt mycket för min utveckling eftersom att jag annars inte hade spelat några matcher alls då h1 stängdes ner. Sen var det roligt att testa på något nytt.

I Salem får du spela man-man något som vi även gjorde i Vendelsö för några år sedan där du, redan då, var en optimal spelare för det spelsättet, hur mycket spelar det in i ditt val av att förlänga med Salem?

-Jag känner mig väldigt bekväm med man-man spelsättet, troligtvis tack vare  vendelsö-tiden, så det var såklart något jag tyckte va bekvämt med mitt val. Men sen vägde inte den biten tyngst, det är alltid bra att kunna anpassa sig till flera spelsystem, utan det var mest vart jag tror att jag kommer utvecklas som mest som påverkade mitt val.

Vilka utmaningar ser du i att nu spela med Salem på heltid?

-Det har tillkommit massa duktiga spelare som inte spelade förra året. Även större tillgång till rightare än förra året. Men det är inget jag ser som en utmaning utan snarare som hårdare konkurrens, vilket jag bara tycker är positivt. 

Salem har ändå varit väldigt aktiva på marknaden i år och signat flera starka 02:or, Elvis Lyttegård och Ludde Johansson för att nämna några, ni är ju vänner och hur mycket påverkade det dig att flytta?

-De är jätteroligt att de valde Salem och det är såklart en viktig bit att tro på sitt lag och jag ser väldigt stor potential i laget som vi har just nu. Så det är klart det påverkade lite att de också valde Salem.

Hur ser du på Salems trupp och vad tror du om kommande säsong i Allsvenskan?

-Jag ser väldigt positivt på truppen, inga jättestora förändringar från slutet på förgående säsong utan några tillskott som kommer förstärka truppen ännu mer. Så jag tror att vi kommer, som förra säsongen, vara med och slåss om en kvalplats.

Vad tror du om dina egna chanser?

-Hade jag inte trott att jag hade bra chanser hade förmodligen valet sätt annorlunda ut. Jag kommer göra det jag kan sen får vi se vart de tar mig.

Vi måste ändå prata lite Tyresö också, hur kommer det sig att du väljer att lämna Tyresö?

-Det är jättetråkigt att lämna TT. Jag tycker verkligen om alla i laget och runt om, men jag kände att det här valet var bättre för mig personligen och därför blev det mitt beslut.

Nu när Magnusson lämnade trodde jag att du skulle se det som din chans att vara TTs nya ansikte utåt, samtidigt så du levererade du i Allsvenskan med Salem, men känner du att rollen du får är likvärdig i båda lagen?

-Jag kan inte sätta exakt vad jag hade haft för roll i Tyresö och vad jag kommer att ha i Salem men jag tycker det lite mer fartfyllda spelsättet i Salem passar mig som spelare bättre.

Hur skulle du summera din tid i TT och vilka lärdomar tar du med dig därifrån?

-Det har varit en väldigt lärorik sejour där jag har utvecklats enormt. Jag tar med mig väldigt mycket men kanske mest ett spelsystem som jag inte hade spelat innan som kan vara lärorikt att ha hanterat.

Hur går det för Tyresö i herrettan?

-Jag tror att det kommer gå bra, de har en väldigt stark trupp som ska kunna ta de långt. De tar en kvalplats iallafall.

Du är fortfarande högaktuell för U19- landslaget, hur ser du på dina chanser där?

-Det är väldigt nära nu så hade såklart varit tråkigt om det tog stopp nu. Men jag har visat det jag kan och får hålla tummarna att det är tillräckligt. 

Vad skulle du säga till alla unga spelare som ser på dig och din resa? Vad krävs för att ta sig till U19 tex?

-Jag tror hårt jobb tar dig längre än talang i slutändan. Så det är bara nöta på och aldrig vara nöjd!

En kommentar på “Jesper Lagemyr till Salems IF

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: