Newbody Floorball cup står för dörren

Newbody Cup står för dörren där några av Sveriges bästa ungdomslag står redo för att inleda säsongen 2021-2022 på bästa sätt. Förra året kunde vi se storfavoriten RIG, ganska bekvämt, vinna cupen på DJ sidan, medans deras största utmanader, Åkersberga, inte lyckades ta sig förbi Hovslätt i semin.

I år är det även dags för killarna att få vara en del av cupen och vi fick oss en liten stund med Cupgeneral, tillika tränare för Åkersberga, Andreas Berglind.

Hej Ante, Newbody cup är tillbaka och vad talar för att den här Succén, som vi ändå får kalla det, fortsätter?

-Det kommer den göra för att jag & Pelle tillsammans med många som hjälper till att göra den här till Sveriges bästa Cup där det bara är bra lag med som möter varandra och man får inga ”Lätta” matcher, samt att det är line up i varje match, matchens lirare priser och bra hallar för lagen att spela i, sedan är det alltid en utmaning för lagen att få möta RIG Umeå som är Sveriges bästa lag.

Nytt för i år är att det blir en HJ klass, finns det några fler nyheter som du vill dela med dig av?

 -Ja , vi har fler hallar i år och sedan kommer det bli välkända prisutdelare som jag håller lite hemligt som man får komma dit och titta live eller köpa vårt streamify paket så att man kan se samtliga matcher, vi har även RIG Umeå i herrklassen vilket är väldigt roligt samt: I år har vi också live kommentator under samtliga finaler i form av super proffset Jimmy Heimer som noga alla känner igen.

Jag vet att många undrar hur det kommer bli gällande publik på dessa matcher, vilket besked har du till läsarna?

 -Vi kommer släppa biljettförsäljning på hemsidan från och med Måndag då varje besökare måste ha en biljett med klara numrerade platser i hallen för säkerheten som vi tar på ytterst allvar och följer alla protokoll och mer därtill.

Vi måste ändå fråga lite om Ackers också, hur ser du på era chanser i år? Förra året var ni ändå lite av en favorit som inte riktigt kom upp i nivå mot Hovslätt i semifinalen. Får vi se en ”drömfinal” mot RIG i år?

-Ja förra året gjorde vi den sämsta matchen någonsin i semifinalen mot Hovslätt som vi tidigare mött flera ggr och inte släppt in ett mål mot men så är det inom idrotten och jag tror det blir tufft för oss att nå finalen i år i Dj18 klassen , men vi ska till final i Dj19 klassen och har bra lag med i båda klasserna men det blir tufft för tjejerna att dubbla och vi har tappat lite F02:or för fortsatta studier.

Ni har sakteligen börjat rullat ut grupperna, men hur ser du själv på grupperna och vilka lag är de stora utmanarna till RIG?

– I år är favoriten RIG Umeå i Dj18 klassen även om många lag kan blanda sig i så som: Landvetter , IBK Lund , IBF Falun , Örnsköldsvik som jag ser som dom största utmanarna följt av Täby FC , Ackers , Telge SIBK efter.

-I Dj19 klassen håller jag oss som favoriter även om det är som förra året tufft för många att dubbla så ska vi vara favoriter före lag som Pixbo Wallenstam , IBF Falun , GS86 som jag tror gör upp om det och utmanare blir Ö-Vik , Storvreta , Huddinge IBS

Varför ska man titta på Newbody Cup och om du inte kan vara på plats, var hittar du en sändning?

-Är man innebandyintresserad så är den här cupen ett måste då samtliga matcher kommer bli grymt att titta på då det är Sveriges absolut bästa lag från Söder till Norr som gör upp om den prestigefyllda segern. Sändningar hittar man här:  https://tabydj.streamify.io/play/broadcast/8YoI0vTOb

Information om cupen och köper biljetter för att se live finner man här:https://newbodyfloorballcup.cups.nu/2021/start

Imorgon kommer vi rulla ut våra genomgång av gruppspelet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: