Gruppgenomgång Newbody Floorball cup

Här kommer vår genomgång av grupperna, för att se mer ingående lagpresentationer går dessa att hitta på Newbody Floorball cups hemsida. Vi har valt att fokusera på DJ18 och HJ18 främst, som vi gjorde förra upplagan då det är den aktiva JAS åldern. Idag är det DJ18.

Grupp A:

 1. RIG Umeå IBF
 2. Bele Barkarby IF
 3. Huddinge IBS
 4. IBF Älvstranden

Kommentar:

RIG kommer han en tämligen lugn väg till slutspelet och måste ses som den givna gruppvinnaren. Några av Sveriges mest lovande talanger i laget och har bland annat spetsspelare i Thea Löfborg, Juni Söderqvist och inte minst Ebba Törngren. Annars ska det blir väldigt intressant och se Stockholmstjejerna Vestlin och tvillingarna Roos i RIG. Bele har tappat många tunga namn men det finns mycket kvalité kvar i laget. Jag ser de som starkare än Huddinge i vart fall. Mellan Huddinge och Älvstranden är det svårt, Huddinge har en stabil defensiv men saknar målskyttar, Älvstranden kommer från Göteborg och hann inte med att sätta så mycket avtryck deras första säsong. Får luta mig mot att jag inte sett Älvstranden spela och därför får de jumboplatsen och allt att vinna.

Grupp B:

 1. Åkersberga IBF
 2. IBK Lund
 3. Umeå Västra
 4. Storvreta IBK

Kommentar:

Åkersberga får någonstans gå in som liten favorit i en av de mest ovissa grupperna på förhand. Har spetskvalité i duon Hanna Nordstrand och Emelie Eriksson, men framförallt ett brett lag med ett starkt grundspel. Men det kan likväl bli IBK Lund som liksom Åkersberga har starka spetsar, inte minst Emma Heander, och stark bredd. På plats tre hittar vi Umeå Västra, ett stabilt topplag i Grupp A senaste säsongen och sitter på två riktig fina match avgörare i Emelie Eriksson och Alva Åsberg. Storvreta IBK är mer svårbedömda. En stark ledaruppställning och många fina spelare i truppen, men kanske inte den spetsen som de övriga tre lagen har, men kan luta sig tillbaka på ett bra försvarsspel.

Grupp C:

 1. Telge SIBK
 2. Täby FC
 3. Örnsköldsvik IK
 4. Sirius

Kommentar:

Telge har värvat ihop ett riktigt spännande JAS-lag där de får in många spelare från Nykvarn, tex Stina Höög, men också en stark trio från Tullinge, där framförallt Tova Ramberg har fått mycket fötroende i träningsmatcher med det allsvenska laget. Stabila målvakter och tre starka kedjor gör att Telge har goda chanser att vinna detta. Täby sätter jag som två, de har kanske den bästa spetsen i gruppen men frågetecken på bredden. Tvillingarna Hasanagic är två riktigt vassa offensiva spelare och de har cupens bästa målvakt i Ida Boman, om hon spelar. Sirius är alltid bra men efter en lång säsong uppehåll har det hänt mycket i laget där några försvunnit till Storvreta och säkerligen, vice versa. Ebba Johansson är dock en riktigt spännande talang som kommer få en stor roll. Örnsköldsvik har jag inte överdrivet mycket koll på mer än att det är ett starkt offensivt lag som brukar kunna ge RIG en match. Sitter på kvalitéspelare i Wilma Selin.

Grupp D:

1.Landvetter IBK

2. IBF Falun Utveckling

3. Värmdö IF

4. Gamla Stan IBK

Kommentar:

Allt annat än att Landvetter vinner detta är en storartad skräll. Inledde den korta JAS säsongen 2020/2021 på ett skoningslöst sätt och sitter på både spets och bredd som inget lag i den här gruppen kan matcha. Falun har en hel del spännande spelare, inte minst systrarna Hansson som bar Dalarna till kvartsfinal mot Stockholm där sedan åkte ut i SDF SM 2020. Värmdö är ett ungt lag till stor del av 04:or, men många spännande 04:or, har dock tappat Linnea Lindgren till Tyresö så mycket press läggs på Ferringmark att hitta nätet. Värmdö eller Falun på andraplatsen känns rimligt. Gamla Stan hamnar på en fjärdeplats för att jag har sett dem för lite, kan jag bli överraskad? Det hoppas jag.

En kommentar på “Gruppgenomgång Newbody Floorball cup

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: