Gruppgenomgång HJ18 Newbody Floorball Cup

Här kommer vår genomgång av grupperna, för att se mer ingående lagpresentationer går dessa att hitta på Newbody Floorball cups hemsida. Vi har valt att fokusera på DJ18 och HJ18 främst, som vi gjorde förra upplagan då det är den aktiva JAS åldern. Idag är det HJ18.

Här hittar ni DJ18!

Grupp A:

 1. IK Sirius FBC
 2. Bele Barkarby IF
 3. Huddinge IBS
 4. Höllvikens IBF
 5. Onyx IBK

Kommentar:

Sirius har ett väldigt spännande lag med en stark bredd, brukar stå för en sevärd innebandy med fröjdig offensiv. Några riktigt spännande spelare i Emil Eriksson, Isak Forsberg och Kevin Rosenvald. Bele Barkarby har alltid ett konkurrenskraftigt lag och har nu också en ny tränare med fingertoppskänsla för cupspel. Huddinge tappar mycket slagkraft nu när 02:orna inte är med men är fortsatt starka defensivt, bra målvakt i Sebastian Svensson och centern Peter Rosendal. Höllviken är ett offensivt starkt lag som kanske inte alltid varit 100% i sitt försvarsspel.Sista ut ör Onyx som i stort sett har ett 04:a lag, men många duktiga spelare. Jag har dock sett dem för lite för att kunna sätta dem högre.

Grupp B:

 1. RIG Umeå IBK
 2. Farsta IBK
 3. IBK Lund
 4. Täby FC

Kommentar:

Allt annat än att RIG vinner gruppen får betraktas som skräll. Bakom RIG blir det riktigt spännande och jag tror Farsta har en stor skrällchans här. Har en spännande mix av 03:or (Fritz och Danilda) och 04:or ( Forsman Eklund och Håkansson Fenler). Annars är IBK Lund ett spännande alternativ med sin fina offensiva kraft och solida försvarsspel. Se upp för Benkö och Jönsson. Täby palceras som fyra men i ärlighetens namn kan de mycket väl blir tvåa. Den här gruppen är så svårtippad. Täby har ett bra grundspel och en riktig fixstjärna i David Johansson och viktiga grovjobbare som Adam Leopoldson.

Grupp C:

 1. Team Thorengruppen
 2. Ledberg/Solfjäderstaden
 3. Åkersberga IBF
 4. Torshälla IBK

Kommentar:

Lika självklar favorit som RIG är i grupp B, ser jag Thorengruppen som lika självklar favorit i grupp C. Spets på flera positioner, ett bra grundspel och en av cupens mest attraktiva spelare i Hugo Bertilsson. Bakom dem tror jag kombinationslaget Ledberg/solfjädern griper andra platsen. Ledberg har varit framträdande i att utveckla spelare senate åren och har en spännande 03 kull. Solfjädern bidrar med bra bredd och spets i Melker Wigren. Värdlaget Åkersberga får det nog tufft och det är inte samma glans i laget när många av de framträdande 02:orna lämnat. TOrshälla får dock gälla som jumbo, mest för att de troligen är cupens yngsta(?) lag och har haft det tufft i JAS senaste åren, men allt kan hända 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: