Genomgångar av lagen – Division 1 herrar ÖS – Balrog

Efter ett längre uppehåll för undertecknad blivit tvåbarnspappa, är det nu dags att ladda upp för premiären av herrarnas division 1, jag hoppas kunna ge er tre lag per dag framtills första matchen kl 20:00 på fredag. God läsning!

Balrog Oilers

De anrika demonerna från Botkyrka kliver in i säsong med två tunga tapp i ungtupparna Elvis Lyttegård och Axel Frank, två spelare som stod för mycket kreativitet framåt. Balrog kan närmast betraktas som ett starkt kollektiv som kommer arbeta hårt i sitt försvarsspel men som kanske saknar den spetsen som behövs. Det finns dock en del spännande spelare i Fredrik Gustafsson som flera år hållt hög allsvenskan klass, målvakten Daniel Snellman och Robin Eneroth som är lagets hjärta.

Balrog har också gjort några spännande nyförvärv där William Broberg kanske sticker ut mest, Broberg som gjort det bra i Nykvarn och kommer kunna bidra med en del av offensiven som tappades i Lyttegård.

En annan intressant rekytreing är Marvin Rickman. Rickman som länge sett som en stortalang fick det aldrig att lossna i Farsta där han huserat flera år, men här kommer han till ett lag som kommer ha stort behov av hans styrkor, att spela i hög fart och utmana. Tror Siewer kan få fart på hans utveckling igen.

Tränarmässigt fortsätter Owe Siewer att leda detta Balrog. Det tror jag i sig är det viktigaste för Balrog, att fortsätta ha den kontinuitet som Siewer infört och arbeta åt rätt håll. Siewer är kanske den viktigaste pelaren för at Balrog ska greja kontraktet.

Med det sagt tror jag det blir en tuff säsong för Balrog, det är många lag som ser starkare ut på pappret och den där riktiga spetsen finns inte där.

Fem snabba:

Årets poängkung? William Broberg- En av de mer utpräglade offensiva spelarna i laget

Årets genombrott? Marvin Rickman – Tror detta var rätt karriärväg, kommer lyfta.

Mest underskattad? Robin Eneroth – Lagkapten är så viktig för detta Balrog.

Lagets MVP? Daniel Snellman – Kommer få arbeta i år, men har alla kapacitet att stänga igen

Utmaningen? Klarar Balrogs offensiv att vinna matcher?

Balrogs Silly:

INUT
Rasmus Engström MV- och FystränareElvis Lyttegård – Salems IF
Erik Svenander – ComebackAxel Frank – FBI Tullinge
William Broberg – Nykvarns IF
Marvin Rickman – Farsta IBKErik Laine Fystränare – Slutar
Joromi Ringjärn – Salems IF

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: