Genomgångar av lagen – Division 1 Herrar ÖS- Björklinge BK

Dags för Björklinge, senast var det Balrog som du hittar här!

Björklinge BK

Ett av två uppsala lag i serien och ett av lagen med stora skrällchanser. Björklinge ledde division ett förra säsongen när serierna stängdes och hade imponerat på många, trots att undertecknad varnade för att underskatta detta solida kollektiv.

En sak du vet med Björklinge är att försvarsspelet alltid kommer ligga i första hand och att det sedan blir blixtrande kontringar. Förväntar du dig att se ett lag som ska hålla boll och trötta ut motståndarna är inte Björklinge.

Tappet av Neumann är kännbart och känslan är att han inte riktigt blivit ersatt, men en spelare som Spinord kan nog få en mer framträdande roll av detta. Tanken är nog at Jesper Svärd ska fylla en del av tomrummet efter Neumann likväl. Annars har det vässats till med några spännande spelare, inte allra minst Daniel Wadberg som gjort flera fina säsonger i Hagunda och Allsvenskan innan han förra året inledde i Rasbo.

Annars finns här redan många spännande spetsar, även om det är ett kollektiv i första hand. Göthberg visade redan förra året att han håller hög division 1 klass. Även Johan Strandberg Andersson är en riktigt vass poängspelare. Bakåt finns en av seriens mest spännande målvakter i Fredrik Hermodsson, med en sådan sista utpost i ett redan starkt försvarsspel, går det att se svårigheterna att göra mål på Björklinge. Annars är Markus Magnusson Björklinges riktig viktiga kugge i försvarslinjen, lagkapten som är Björklinges hjärta är en av seriens främsta defensiva backar.

Fem snabba:

Lagets poängkung? Nils Göthberg- fortsätter på förra årets trend.

Lagets genombrott? Alexander Spinord- måste ändå välja Spinord som har alla möjligheter att få mycket speltid i år.

Mest underskattad- Defensiva spelare är alltid underskattade så Markus Magnusson.

Lagets MVP- Egentligen kollektivet , men väljer ändå Hermodsson längst bak.

Utmaningen? – Hur kommer de hantera att de andra lagen inte längre underskattar Björklinge utan ser dem som ett topplag där det väntas förra matcher?

Björklinges Silly:

INUT
Daniel Wadberg – Rasbo IBKAlexander Neumann – Gävle IK
Mehmet Coban – Björklinge HJCarl Svedare – Hagunda IF
Jesper Svärd – Skoghalls IBKBror Andersson – Slutar
Samuel Kihlström – Järfälla IBKKristoffer Norlén – Slutar

En kommentar på “Genomgångar av lagen – Division 1 Herrar ÖS- Björklinge BK

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: