Genomgångar av lagen- Division 1 herrar ÖS – Farsta IBK

Nu tar vi oss an dagens tredje lag och det blir hajarna från södra Stockholm!

Här hittar ni genomgångarna av Balrog och Björklinge

Farsta IBK

Det unga Farsta IBK som i år genomgått en stor förändring i organisationen. Sportchefen Anders Thomasson och Kenneth Schibort slutar efter många års trogen tjänst för Farsta. De har utvecklat flera av dagens Farsta spelare och fått ihop en stark grupp, men nu blir det nya tongångar i laget när Mikael Stegius tar över huvudtränaransvaret. Stegius som förra året var coach för Farsta HJ lag och tidigare även deras framgångsrika P04 lag. Ett bra val av tränare med en modernt synsätt på innebandy och som kan bli en bra brygga för de spelare som kommer upp underifrån. Överraskande är även att Pa Nyman gör comeback men nu som Sportchef, Nyman som varit med länge i speciellt juniorinnebandyn kommer säkert kunna hitta fina ”fynd” på marknaden.

Farsta är i sedvanlig ordning svårbedömda men har gjort två riktigt spännande nyförvärv i Mosbaek och Alexander Nyman Sjöström. Just Nyman , som hade en tuff sejour i FBI, kommer gå in och stärka en redan fysisk och hårt jobbande backlinje. Tror även vi kan få se en hel del mål bakifrån.

På minuskontot är Nisse Thomasson ett tungt tapp. En hel Thomasson är en av seriens bästa offensiva spelare och det lägger ännu mer press på Myr – Holmqvist att leverar. Här tycker jag inte att Farsta har ersatt honom och det kanske finns ett sista kort att lägga för PA?

Farsta kommer karaktäriserats av ett hårt arbetande lag med mycket fart som fortsatt spelar på Stockholms tråkigaste golv i Farstahallen, efter Tomtbergahallen. Jag räknar med att Farsta dock gärna ser sig som ett spelförande lag där deras ytterspelare kommer kunna vika in och hota med avslut, speciellt Hugo Svensson.

Extra kul att juniorerna Fritz och Forsman Eklund är permanenta i herrarna nu.

Längst bak återfinns Martin Schön som troligen fortsätter vara tvåa bakom den unga, Italienska landlslagsmålvaten, Ivo Rongione.

Fem snabba:

Lagets poängkung? Cristoffer Myr Holmqvist- kommentarer överflödiga.

Lagets genombrott? William Forsman Eklund – Den här killen är en råtalang.

Mest underskattad? Anton Lundgren – får aldrig de stora rubrikerna men så viktig för Farsta.

Lagets MVP? Cristoffer Myr Holmqvist

Utmaningen? Hittar Farsta balansen mellan defensiven och offensiven?

Farstas Silly:

INUT
Mikael Stegius Tränare – Farsta IBK HJNisse Thomasson – FBI Tullinge
Linus Jonsson Mosbaek – Rosersbergs IKKenneth Schibort Tränare- Slutar
Alexander Nyman Sjöström – FBI TullingeMarvin Rickman – Balrog Oilers
William Köhler – Comeback
Daniel Fritz – Farsta HJ
William Forsman Eklund – Farsta HJ

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: