Genomgångar av lagen – H1ÖS- Hammarby IF IBF

Dag 2 av våra genomgångar och nu har turen kommit till Hammarby. Gårdagens genomgångar hittar du här.

Hammarby IF IBF

Hammarby ses av många, inte minst magget, som ett lag för de nedre regionerna, men undertecknad tror mer på en mittenplacering. Forwardsuppsättningen är stark, målvaktssidan en av seriens bästa, det enda huvudbryt är backsidan där det känns som att det fattas en riktig poängback. Defensiva backar finns det annars gott om.

”Bajen” kan väl betecknas som ett riktigt fram och tillbaka lag. De få matcher som spelades förra säsongen imponerade Hammarby offensivt, men de hade det iögonfallande svårt mot lag som kom med mycket fart och skapade överbelastningar. Ändock så var de med i tre av de fyra matcherna som spelades. Hammarby själva kommer nog kännetecknas av en stark offensiv med en del risktagande bakåt. Med tanke på att de har Eddeborn längst bak så har de nog råd med det också.

Vad är skillnaden då i år? Spelaromsättningen har inte varit stor och Bajen har fått behålla nästan hela truppen även om tappet av kapten Schantz kommer vara kännbart. Däremot ryktas det om att Markus Khan är redo för comeback och bilda en av seriens bästa första kedjor med brodern Mattias och Cedervall(?).

Undertecknad ser framemot att se om Lukas Örtengren kan fortsätta växa. En av seriens mest underskattade spelare har en fart och vinnarskalle som kan bära långt, ett monster i egen zon och kan offensiven kicka igång ordentligt är det jackpot!

Fem snabba:

Lagets poängligavinnare? -Markus Khan, för bra för ettan och har nog ett stort sug att få spela igen.

Lagets genombrott? Jacob Cedervall- visade fina tendenser redan förra säsongen, nu tar han klivet!

Lagets mest underskattade? Lukas Örtengren- ni går leva med att jag tjatar om honom.

Lagets MVP? Christian Eddeborn- en av seriens bästa målvakter och det behövs, kan vinna matcher själv.

Utmaningen? Bajen har offensiven på Forwards som ett topplag, men har de defensiven och backarna för att vara det?

Bajens Silly:

INUT
Calle Härstedt – Floda IBKJohan Schantz – Tyresö Trollbäcken IBK
Rasmus Andersson – Nacka Wallenstam IBK
Joel Sund – slutar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: