Genomgångar av lagen – H1ÖS- Järfälla IBK

Sist ut idag är Järfälla IBK, ett lag jag tippade skulle åka ur förra året och jag erkänner mig ändå motbevisad utifrån de få matcher som spelades.

Här hittar ni Hammarby och Uppsala Teknologer!

Järfälla IBK

Järfälla har gjort en stor omöblering efter förra säsongen. Hässelby gör en stor satsning på att gå upp till division 1 och många spelare, med anknytning dit, lämnade Järfälla. Namn som Markus Ackefelt, Hakim Wafa, Joel Weiss,Joakim Renner och Jonathan Segerlund lämnar ett tomrum efter sig.

Men Järfälla har rest sig och gjort några intressanta ”affärer”. Nicklas Hedengran är tex en av seriens absolut bästa forwards och kan vara den enskilt största anledningen till att Järfälla kommer hålla sig kvar. Jesper Lagervall gick inte tillbaka till Hawks, utan det blev Spiders och han kommer vara enormt viktig för detta nya, unga Spiders. En annan klassvärvning är Anton Harsem, Harsem som har gjort flera fina säsonger i Täby kommer bidra med mycket rutin och starkt tvåvägsspel. Frågan är om han kommer spela kant eller back?

Annars har det gått och snackat en strategi med att värva en del yngre spelare att utveckla, tex Victor Solberg och Jonas Halonen.

Järfälla har även fortfarande en hel del intressanta spelare kvar, Oliver Williamsson gjorde det riktigt bra i målet förra säsongen och jag vill tro att han får fortsatt förtroende före Dennis Lindblom. Min åsikt är att Emil Strandvad var den viktigaste förlängningen. Så mycket rutin och viktig för Spiders. Jimmy Carman är också kvar och har visat att han kan leverera fina siffror i division 1.

Jag tror att det kommer bli en strid i mitten för Järfälla, med skrällchans på playoff. De kommer vara en hård nöt för många lag att knäcka, ett tufft och fysiskt lag.

Summerar tycker jag Järfälla har gjort ett bra sillyfönster och står bättre rustade nu än förra säsongen, så det blir inget bottenstrid.

Fem snabba:

Lagets poängkung? Nicklas Hedengran- Det han är värvad för.

Lagets genombrott? Oliver Williamsson- visade fina framfötter redan förra året och kommer vara ännu bättre i år.

Mest underskattad? Jesper Lagervall- inledde bra för Rotebro förra året och kommer vara viktig både framåt på och bakåt .

Lagets MVP? Emil Strandvad- många glömmer nog att Strandvad varit en väldigt framstående spelare på högre nivå, enormt viktig för Spiders.

Utmaningen? Är truppen för tunn för att spela om playoff?

Järfällas silly:

INUT
Rasmus Sjögren – Bele Barkarby HJHakim Wafa – Hässelby SK
Jonas Halonen – Bele BarkarbyMarcus Ackefelt – Hässelby SK
Victor Solberg – AIK IBF HJJoakim Renner – Hässelby SK
Robin Dahlin – Trosa Edanö IBKJonathan Segerlund – Hässelby SK
Rasmus Pettersson Dahlberg – Hässelby SKSamuel Kihlström – Björklinge BK
Nicklas Hedengran – Täby FCSamuel Weiss – Hässelby SK
Jesper Lagervall – Rotebro IS IBK
Anton Harsem – Täby FC

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: