Herrar Division 3 Norra Tabelltipset

Då har det blivit dags att syna av division 3 norra inför seriestart 2021/2022.
Lag som tillkommit i norra serien är Salems IF (B) samt Runby IBK.
Hammarbyhöjden har hamnat i södra serien och Bro IK verkar ha försvunnit ur division 3, vet inte riktigt vad de valt att göra.
10. Sundbybergs IK

Rätt och riktigt så började ”Sumpan” sämst av alla lag i upptakten av föregående säsong, jag har ingen direkt koll på om man gjort några nyförvärv eller tappat, men har oavsett vad svårt att se de som högre placerade. Daniel Eriksson tillsammans med Andreas Kihlgren Kallander och Filip Johansson gjorde tappra försök i poängproduktionen.


9. IBK Offensiv Lidingö
Höll även Lidingö här föregående tippning också och mycket kommer vara sig likt till plats 6 ungefär. Har svårt att hitta någon tro i Lidingös chanser till att hålla sig kvar, men det kan vara tight mot 6-7 platsen, så jobbar man hårt kan man kanske klara det, backen Marcus Hemrin startade säsongen bäst senast.


8. Erikslunds KF
Skrapade ihop 4 poäng på 5 matcher i upptakten av förra säsongen, däribland en fin skalp mot Danderyd borta där resultatet skrevs till 5-6. Bör hålla sig runt denna platsen i tabellen åtminstone, hetast i poängspelet i fjol var Viktor Bergqvist, Daniel Samuelsson och Nikolas Lundström. Gjorde annars ett helt okej Bäst i Stan i första gruppen men sedan blev det lite för tufft motstånd.


7. Rosersberg Arlanda IBK
Kan det nya samarbetet göra susen för att laget ska klara sig kvar med detta laget i 3an? Inte alltför många spelare registrerade ännu och det kan bli en tuff säsong. Väldigt ungt lag som kanske saknar en del rutin att luta sig på, kan lika gärna byta plats med Lidingö om man inte tar tag i laget.


6. Runby IBK
Runby som hade det väldigt tufft i division 2 i starten på föregående säsong är nu nere i division 3, kan man samla sig här och vara ett stabilt mittenlag eller fortsätter man falla? De bör ha kapacitet för att hålla sig kvar åtminstone och hålla sig runt mitten känns det som, blir kul och se om de kan kliva ännu högre i tabellen men magkänslan säger snarare nedåt i tabellen än tvärtom. Hade blandad kompott i poängligan men top 3 var Fredrik Jigland, Emil Swahn och Sabri Papalexi.


5. Hässelby SK IBS
Kälvesta som har blivit Hässelby SK startade föregående säsong helt okej, det ser ut som man behållit det mesta av den trupp som ingick förra året. Förväntar mig en någorlunda stabil säsong och man får tävla om denna positionen tillsammans med Runby och RA19 troligtvis. Hetast i upptakten förra säsongen var kaptenen Alexander Larsson.


4. Salems IF
Viktor Juote, Linus Kjellberg, Fredrik Salander, här finns det kapacitet att nå mycket högre – men jag väljer att hålla de här så länge. Kan man ha med dessa spelare hela säsongen och vinna över lag som Älvsjö och Danderyd så kan man börja sikta på en riktigt fin andraplats, men har sett för lite av detta lag för att kunna yttra mig mer just nu. Har direktiv från föreningen att gå upp i division 2 för att kunna ha ett bra komplement till sitt allsvenska lag, vi får se hur det går.


3. Älvsjö AIK
Gjorde ett helt okej Bäst i Stan, slutade tvåa bakom Huddinge IBS, höll på att chocka i andra rundan mot Farsta IBK där de undkom med blotta förskräckelsen. Bör fortsatt kunna leverera bra här i serien men de får se upp för jagande Salems IF. Största frågan är, vilka kliver fram och producerar eller bli det en lagmaskin?


2. Danderyds SK
Siktet inställt på division 2 helt klart, bröderna Borgqvist levererar som alltid och likaså Oscar Åsander. Frågan är om man kan hålla undan för t.ex. Salem och Älvsjö – och kan man ge Vaxholm en fight om förstaplatsen? Startade förra säsongen rätt så bra med 4 vinster på 5 matcher, men då mot lag man bör vinna mot om man ska gå hela vägen.


1. Vaxholms IBF
Sticker ut hakan här och smäller till med en liten karamell att Vaxholm lyckas knipa förstaplatsen framför Danderyd. Det kommer inte bli lätt men kommer bli en intressant batalj att följa. Hade hyfsat lätt grupp i ”Bäst i Stan” i första omgången men man vann alla matcher, hamnade sedan i en betydligt tuffare grupp, och där går man alltså och hamnar etta, på samma poäng som Hässelby, med lag som Älvsjö AIK och Åkersberga efter sig. Lukas Samuelsson tidigare i Täby samt ”Ackers” hade en läskig poängproduktion under ”Bäst i Stan”, men även i starten av säsongen 2020/2021. Finns även mer spelare att tillgå med bra poängproduktion som t.ex. Joel Pierre och Alexander Ekman.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: