Herrar Division 3 Södra Tabelltipset

Då har det blivit dags att syna av division 3 också för herrarna på södra sidan. En extremt svårbedömd serie tycker jag, riktigt svårt att se vilka som hamnar i botten i år men några måste hamna där tillslut.
Sickla IF är borta och istället har vi ett intressant lag i Hammarbyhöjden IBK.


10. Vendelsö IK
Det känns självklart tufft att ha Vendelsö såhär långt ner men det kan bli en tuff säsong, upptakten av förra året startade de sämst och bör inte ha det mycket lättare nu. Kan bröderna Sahlin hålla skutan uppe? Det finns en del juniorer att ta in som kanske kan hjälpa till att spela en fin innebandy men denna serie innehåller många duktiga spelare och lag så det kan hjälpa föga. Spelare som Gabriel Silvernäs och Albin Abbate lär leverera bra med poäng åtminstone.

9. Västerhaninge IBK
Det har ryktats om en del spelare på g in, men så länge man är utan dem så kan det bli tufft. Gröndal i målet kommer fortsatt vara en viktig kugge speciellt nu när Christoffer Viklund lämnat för Farsta IBK. Kan Lukas Soinjoki få några bra lekkamrater så kan det bli bra. Hampus Skattman ska fortsatt leverera och man har även en spelare som Johan Eriksson – med gammal rutin från allsvenskan, kan han bli skillnaden mellan att hålla sig kvar och inte?

8. Huvudstadens IBK
Det klassiska som man nog alltid kommer prata om när det gäller Huvudstaden är om Daniel Thorsson spelar eller ej. De är självklart ett helt annat lag med honom och ett annat utan honom – viktigt att han då spelar annars kanske man får byta plats med något av lagen under, men de kan absolut hamna högre också!

7. Skogås/Trångsunds IBK
Har fått in en stabil pjäs som Johnny Fjärdsjö (numera Rylin) senast i Tyresö/Trollbäcken. Kan han vara skadefri så har man en viktig kugge i laget. Unga Theodor Hörnell bör kunna sprätta in lite strutar, men man har även Sebastian ”Batan” Pettersson och Nichlas Staberg.
Simon Kortesalmi (målvakt) har anslutit till laget också och kommer bli viktig att kunna konkurrera med Ludwig Wahlgren. Summa summarum så har Skogås/Trångsund kapacitet att gå mycket högre men brukar ha det svårt när det väl gäller i matcherna, kan man ändra på det i år?

6. FBI Tullinge

Otroligt svårtippat vart Tullinge hamnar i år, de startade förra säsongen riktigt stabilt och känns som de har kapacitet att komma högre. Spelare som Adam Nyqvist Nilsson, Jonas Nyqvist och Axel Ekström levererar för det mesta alltid. Mikael Forsell som nämnt föregående år brukar vanligtvis vara en stark poängspelare, viktigt att han är med och kommer igång.

5. Värmdö IF
Värmdö kommer få kämpa hårt om man vill nå top 2 denna säsongen, som alltid finns det kapacitet såklart men det finns lag som är tuffa att utmana nu. Som alltid är Petter Ericson Hållén och Jonathan Holmberg fantastiska men de behöver uppbackning för att det ska nås högre positioner i mitt tycke. Finns juniorer att tillgå, de borde klara av division 3 spel men herrserie är alltid herrserie.

4. Sköndals IK
Har något spännande på gång och en bra mix av äldre och yngre förmågor. Pontus Johnsson och Adam Roos är spännande namn. Benny Sätterström levererar alltid några poäng trots sin unga ålder (45 år).
Johan Andréason och Hampus Viking är två bra killar som borde kunna producera lite poäng senast inkomna från Vendelsö IK. William Thyselius född 2005 kan bli bra för framtiden!

3. Hammarbyhöjden IBK
Gjorde ett okej ”Bäst i Stan” med väldigt få gubbar med i laget, kan man kraftsamla och vara flera spelare kommer man ligga här uppe. Rutin finns det gott om, medelåldern likaså. Den alltid zorrande Niklas Fischerström kommer göra poäng tillsammans med James Ramanius och Richard Forsberg men även David Bergman. Finns stabilitet i Joakim Wiklund om han hinner vara med och spela.
Jag ska erkänna att jag är lite osäker denna säsongen för Hammarbyhöjden om man kan leverera ordentligt igen, det finns mycket innebandy men kan man plocka fram den även denna säsongen?

2. Ingarö IF
Man vet lite vad man får när vi pratar Ingarö IF eller Team GS. Förlitar sig väldigt mycket på spelare som Max Wallin, Axel Ulltin och Oscar Forstadius och det med all rätt, de kommer att göra mycket poäng. De kommer nog troligtvis ha bra uppbackning från Kim Kallio och Vilde Vesterlund för att nämna några. Kan man hålla hela vägen ut och slippa skador och dylikt och får ihop spelet bra så kan det räcka gott, tiden får utvisa.

1. Huddinge IBS
Kan det vara Huddinges år månntro? Det är nog dags att komma tillbaka till åtminstone division 2, och det bör de väl göra. Daniel Strandberg, Marcus Broby, Rickard Rydell, spelare som absolut skulle kunna platsa ordentligt minst i vilket division 1 lag som helst. Det finns även yngre förmågor i t.ex. spelare som Oliver Ryrström, Eliaz Eriksson, Eric Schmitt och Alexander Lennström. Se upp för Huddinge i år, allt annat än första platsen bör ses som ytterst märkligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: