Slutspel HJ-19 Bäst i Stan!

Då är det återigen dags för slutspelsmatch i Bäst i Stan för herrjuniorer. Denna gången tar Rosersberg/Arlanda19 IBK emot Väsby AIK.

Riktar vi blickarna mot hemmalaget RA19 (Rosersberg/Arlanda) och deras gruppspel hamnade de i en grupp med Nynäshamn, Rotebro samt Salem. En grupp där Nynäshamn blev slagpåsen och där RA19 samt Rotebro spelade lika mot varandra samt Salem plockade hem alla poäng. I och med det så slutade RA19 och Rotebro på 4 poäng vardera och målskillnaden fick skilja de åt. Med vinsten 0-21 mot Nynäshamn för RA19 hamnade många i målprotokollet men de som kanske stuckit ut lite mer är namn så som William Enquist, William Christoffersen, Albin Schulat samt Anton Wänblad. 
RA19 och Väsby har stött på varandra tidigare denna säsongen i juniorallsvenskan t.ex i grupp D. I den matchen gick Väsby segrande med 4-2, efter mål av Ville Lorendal och ett hattrick av Lucas Helle i Väsby. 

När vi då kommer in på gästerna Väsby kan vi gå igenom deras gruppspel lite lätt, där hamnade de i grupp med Farsta, Ekerö samt Vallentuna. En grupp där Farsta tog full pott med 9 poäng, därefter kom Väsby med 6, Ekerö med 3 samt Vallentuna som fick åka hem med 0 poäng. 
Matchen mellan Väsby och gruppettan Farsta var en tight tillställning där Farsta vann med 1-0 efter ett hyfsat tidigt mål av Max Danilda som blev matchens enda.
Lucas Helle hade dock chansen att kvittera på straff i den andra perioden men där lyckades han inte förvalta den chansen och överlistade inte Leopold Westberg i målet. Hetast i gruppspelet som vanligt för Väsbys del – Lucas Helle och Ville Lorendal, målvakten Jacob Sonnerby-Widén har också stängt igen en del och gjort det bra, andra spelare att se upp för brukar vara Isak Ålenius, William Holmgren och varför inte Adam Rehn. 

Ska vi rikta fokus igen till kvällens match, så tror jag vi kan se något liknande resultat som det i JAS, en hyfsat tight tillställning. Väsby bör ses som laget med mest spets, frågan är om bredden är jämn med RA19. Trots slutspel kan det dock bli lite mer avslappnat ibland i BiS (Bäst i Stan) då vi brukar kunna se mer mål åt båda hållen. För RA19s del blir det att kunna handskas med Lucas Helle och Ville Lorendal, stänger man ner poängen där kan man ha vunnit mycket och ge Väsby en fight. 

Jag chansar på att Väsby drar det längsta strået, hur det blir vet vi senare ikväll – lycka till båda lagen. Matchstart klockan 18:30 i Rosershallen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: