Halvtidsgenomgång Herrar Division 2

Då har det blivit dags att syna av Herr division 2 nu under juluppehållet. Serien kör igång igen den 8 januari! Tabellen haltar lite grann med några som spelat lite mindre matcher än t.ex. ettan Nacka. Kort kan man säga att vissa har införlivat det man trodde, mest kanske runt toppen och botten men däremellan har det inte riktigt gått som jag trott.


NP = Nuvarande placering

NPLagnamnMitt tips
1Nacka Wallenstam IBK1
2Hässelby SK IBK2
3Väsby AIK5
4Åkersberga IBF8
5Jakobsbergs IBF9
6IS Bar Central Nytorget7
7IBF Offensiv Lidingö6
8Tungelsta IF 4
9Ekerö IK3
10Högalids IF 11
11Sörskogens IF10
12Fullersta IBK12

1. Nacka Wallenstam IBK
Nacka har fortsatt visat sig vilja vara herren på täppan och leder just nu serien, dock med en match mer spelad än Hässelby som ligger tätt bakom. Omgång ett i serien startade spännande när dessa två lag möttes, där blev slutresultatet 5-5. Starkast poängmässigt i Nacka är som väntat Markus Palokangas, Pontus Furevik och Kevin Ahlholm – och just nämnde Kevin som blivit dubbelsignad för Hagunda i SSL, där han även hunnit med att göra sitt första SSL mål! Vi säger stort grattis till Kevin och önskar fortsatt lycka till!

Fortsättningen: Kan man vinna de viktiga matcherna mot lagen närmst under sig så bör Nacka kunna hålla undan, däremot verkar Hässelby kunna stänga igen mer bakåt än vad Nacka hittills gjort, vi får se om det straffar de i slutändan.

2. Hässelby SK IBK
Hässelby kämpar på bra och skapar nervositet för Nacka att befästa sig på förstaplatsen. Stor orsak till detta är ett bra spel bakåt och en Joakim Renner som toppar poängligan! Hawks har haft en plump i protokollet när de förlorade mot ”Jakan” hemma med 3-4, annars har de spelat mycket bra och gjort mycket mål. Nästa omgång väntar 8 januari när de tar emot Nacka på hemmaplan, kan detta bli matchen som avgör hur serien ska sluta månntro?

Fortsättningen: Fortsätter man med ett solitt försvarsspel och Joakim Renner fortsätter att pumpa på, såklart med andra spelare som komplement så kan det bli en fortsatt kul säsong för Hawks, nog för att andraplatsen är bra den med – men de vill åt förstaplatsen lika mycket som Nacka och ta sig upp till division 1!

3. Väsby AIK
Jag tippade Väsby som 5:a och visst de kan hamna där lika gärna då det ligger tre lag på 20 poäng just nu där dock Jakobsberg har en match mer spelad. Väsby har visat sig kunna utmana de flesta lagen i serien dock – och visst kan de hamna även på tredjeplatsen inget snack om den saken. Som flaggat inför säsong och på instagram så är Rasmus Ahlén-Bonér hetast i Väsby med en andraplats i poängligan, därefter i Väsby kommer Oscar Knutsson samt ungtupparna Lucas Helle och Isak Ålenius!

Fortsättningen: Bara att fortsätta med det man påbörjat, en bra inledning på säsongen och de kan avsluta lika snyggt om de fortsätter att spela såhär. De har lyckats spela 4-4 mot Nacka och det säger en del såklart, men man behöver vinna andra matcher också om man ska behålla tredjeplatsen. Nästa fight blir borta mot Tungelsta den 8 januari.

4. Åkersberga IBF
”Ackers” har levererat riktigt bra, mycket bättre än vad jag trodde och det är kul att se! Tippade Ackers som åtta och nog lär det hända mycket om de ska sluta där nere. Fredrik Berg och William Klöfver är två viktiga pjäser för Åkersberga, även Ackers har lyckats störa några av lagen högre upp i tabellen.

Fortsättningen: Kan man bli lite jämnare i spelet och stänga matcherna så kan man pumpa in lite fler poäng och ja, nånstans mellan 3-5 platsen känns rimligt här ändå. Nästa match ställs de borta mot Högalid, en uppgift de bör klara av.

5. Jakobsbergs IBF
Jakobsberg har startat betydligt bättre än säsongen innan och börjar visa att de vill vara med i toppen av tabellen åtminstone. Som tidigare nämnt lyckades man t.ex. slå Hässelby men har sedan också förlorat mot t.ex. Högalid. Mattias Åberg och Jesper Löfbom har levererat som jag nämnde under tabelltipset, Johan Rydberg får dock kämpa lite till, han har dock hunnit med att dra på sig 20 utvisningsminuter. Timmy Cleveborg har däremot kämpat tätt efter Åberg och Löfbom i poängligan.

Fortsättningen: Spelar en del tajta matcher ibland och behöver bli mer stabila, känns som ett lag för top 5 ändå? Närmast att hålla undan för i sådana fall är IS Bar Central som haltar med två matcher mindre bakom de i tabellen, oavsett bra jobb av Jakan hittills. Nästa match och första för 2022 blir just mot IS Bar Central hemma.

6. IS Bar Central Nytorget
Nytorget är runt krokarna där jag tänker mig att de ska vara, de har dock vunnit några fina matcher och visat att man inte kan räkna bort dem helt och hållet i vissa matcher. Lucas Ekman tillsammans med Simon Åberg har varit bäst poängmässigt.

Fortsättningen: Lovade absolut att man skulle komma före Tungelsta, och ja jag får nog ge mig här och säga att det lär hända. Nytorget kommer att rada upp några segrar och några förluster, vi får se hur långt det räcker för att börja nosa på top 5. Börjar 2022 med bortamatch mot Jakobsberg 8 januari, viktig match för båda lagen!

7. IBF Offensiv Lidingö
Ligger också runt där jag tror de kommer att sluta. Hålla sig kvar i division 2 lär inte bli några problem. Det är inte en direkt bländande offensiv i Lidingö än så länge och man ligger på minus 3 i målskillnad och behöver väl täppa igen bakåt eller börja göra mer framåt för att kunna säkra lite fler poäng. Som väntat har André Lagerkvist visat vart skåpet ska stå och därefter Mikael Nyborg och Hugo Högberg, Karl Olofsson har inte spelat något denna säsongen och där har jag ingen mer info tyvärr om varför, flytt till annan ort eller skada kanske?

Fortsättningen: Johan Sjöö har spelat totalt 4 matcher, på dem hann han göra 6 poäng. Det finns mycket kapacitet i en spelare som Johan och han kan vara skillnaden mellan poäng och inte poäng i vissa av matcherna. Kommer Johan spela mer så är det nyttigt för Lidingö, annars får Lagerkvist kämpa på lite ensam i produktionen. Nästa match blir 9 januari borta mot Sörskogens IF.

8. Tungelsta IF
Jaha, vad ska man säga om ”Carrots”, lite halvbesviken. Det finns god kapacitet, åtminstone individuellt. Min tro på Tungelsta kanske var lite för hög, men hoppas kan man alltid göra! Robin Fallsten står reggad för endast två matcher och visst kan poängen i tabellen störas lite av en som annars borde legat i topp i poängligan för Tungelsta som nu inte varit med.

Fortsättningen: Calle Eriksson gör det bra poängmässigt men behöver absolut mer backup. Saknaden av Robin Fallsten blir stor och kan man inte knyta till sig någon mer poängspelare kommer det bli fortsatt tufft troligtvis. Viktigt blir att undvika 9 och 10:e platsen. Icke att förglömma att Tungelsta är relativt nya i division 2. Startar 2022 på tufft sätt hemma mot Väsby AIK den 8 januari.

9. Ekerö IK
Om jag är lite besviken på Tungelsta så är jag nog bra mycket mer än det på Ekerö. Det är svårt att sätta fingret på vad som är fel i Ekerö, man har spelat rätt så jämna matcher förutom en 16-3 förlust mot Hässelby, och man har även lyckats spela 8-8 mot Nacka hemma i Mälaröhallen. Att Ekerö vaknat lite mot slutet här nu innan uppehållet är viktigt för fortsättningen för deras del. Som sagt har man ett bra grundspel och borde kunnat tagit mer poäng helt klart. Lukas Hallinder och Marcus Nyman gör det riktigt bra poängmässigt.

Fortsättningen: Finns mycket mer poäng att hämta i spelare som Linus Söderlund, Johan Tryselius, Manfred Arenander och Melker Klingström-Adelmor. Vi får se om det släpper tillslut för dessa herrar, Tobias Björnsson är bara reggad för fyra matcher men har en del krut i sin bössa när den väl får användas dock. Oliver Drago har gjort det bra i kassen många tillfällen, vi får se om han kan få någon hjälp bakåt också. Oklart var Ekerö kommer placera sig i slutet av säsongen, men man kommer få kämpa med näbbar och klor för att hålla sig högre upp. Nästa match blir mot Fullersta hemma, där bör man kunna inkassera 2022´s första trepoängare åtminstone.

10. Högalids IF
Befinner sig runt där jag gissar att de skulle vara, har startat lite bättre än Sörskogen och viktigast blir att hålla undan för just Sörskogen för att inte hamna på de båda bottenplaceringarna. Daniel Stigemalm, Nils Lundberg och Olof Molin har gjort det bäst poängmässigt. Högalid kämpar på och har vunnit mot t.ex. Nytorget och Jakan med uddamålet.

Fortsättningen: Känns som man har kapacitet att hålla sig runt 10e platsen. Vi får se hur fortsättningen går. Nästa match som tidigare nämnt blir mot Åkersberga den 9 januari i fina Eriksdalshallen.

11. Sörskogens IF

Tung start för Sörskogen, kan man komma med nyare och friskare krafter efter uppehållet? 38-årige Johannes Reinsson vill visa att han fortfarande kan göra poäng åtminstone, och leder poängligan i Sörskogen – därefter kommer spelare som Per Mörtzell, Victor Eriksson och Charlie Hellström.
De har gjort fler mål än Högalid men släppt in lite mer än Högalid och kan man då stänga igen butiken bakåt så kan man säkerligen vinna några fler matcher och börja utmana Högalid.

Fortsättningen: Viktigt kan bli att Christoffer Vidlund (39 mål säsongen 2019/2020) och t.ex. Tommy Schibort börjar spruta in mer mål de också i samband med att börja slipa på försvaret. Det är inga dåliga namn för folk som tidigare levererat bra i division 1 t.ex. Willy Billgren och Magnus Lundin är inga dåliga namn heller.

12. Fullersta IBK

Fullersta kom ju tyvärr att bli den slagpåsen förväntningarna gav. Helt klart att det skulle bli en tuff uppgift för Fullersta. Som förening och lag kanske man kan dra nytta av vad man behöver för att just spela i division 2 och ta med sig det. De lyckades dock sno åt sig en poäng i matchen borta mot Högalid i omgång två med ett fint 7-7 resultat.

Fortsättningen: Det kommer fortsatt bli tufft såklart och jag har svårt att se att man kommer plocka några mer poäng även om det såklart hade varit skoj att se de utmana lite mer. Morgan Söderlund som förväntades göra en del poäng är dessvärre bara reggad för en match denna säsongen, annars är Mikael Bardun den som visat sig göra flest för Fullersta med sina 11 poäng fördelat på 7 mål och 4 assister. Nästa match, borta mot Ekerö den 8 januari.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: