Halvtidsgenomgång Juniorallsvenskan Herr Grupp E

Då ska vi även ta och titta igenom grupp E och hur den ser ut, denna grupp fick inte heller någon tippning men vi hoppas att ni ska njuta av läsningen trots det. En serie som också skulle starta med tio lag om jag minns rätt men efter några omgångar drog sig Nynäshamn ur gruppen och Ekerö IK drog sig ur innan serien hade dragit igång, så nu är serien nere på åtta lag. Tabellen haltar lite grann med antal matcher spelade men detta i sin helhet ser ni här nedanför i tabellen.

NPLagnamnSMVOFGM-IM+/-PInget förhandstips
1Farsta IBK871072-314122
2Tyresö Trollbäcken IBK851236-241216
3Djurgårdens IF IBS650147-232415
4Huddinge IBS742146-202614
5Vendelsö IK940540-48-812
6Nacka IBK930626-42-169
7FBI Tullinge810726-65-393
8Värmdö IF/Ingarö IF910830-70-403


1. Farsta IBK
Ett lag som var tänkt att skugga bakom Huddinge på förstaplatsen har visat sig riktigt starka nu under höstdelen, trots tappet av två bra killar födda 2003 som var tänkta att göra William Forsman Eklund sällskap i en kedja – nämligen Jack Finnson som valde att gå till Tyresö Trollbäcken samt Daniel Fritz som gick till Huddinge IBS. Nog för att Farsta säkerligen hade sett bättre ut med dessa två herrar men det är inget som märks direkt när man tittar på tabellen just nu åtminstone. Har bra poängspelare i William Forsman Eklund (som även spelar på regelbunden basis med herrlaget) , måltjuven William Severin, Christoffer Herrlin och Max Danilda.
Spelare som Carl Blomdahl Larsson, Anton Håkansson Fernler och Max Lundqvist är inte dåliga heller där de två första även var med i stadslaget och kämpade tillsammans med William Forsman Eklund. De tuffaste matcherna såhär långt är föga förvånande den mot Huddinge där man jobbade in ett lika resultat samt vinsten mot TTIBK med uddamålet, Djurgården var inte heller de helt enkla att vinna över.

Fortsättningen: Farstas problem har oftast varit att man startar matcherna svagt och får sedan jobba sig ikapp, de har legat under en del matcher men har hittat någon typ av nyckel man inte haft tidigare år – som är att kunna komma tillbaka snabbt och ta över taktpinnen i matcherna igen. Största utmaningen blir alltså att vara bra över 60 minuter, då kommer man behålla denna förstaplats. Har en av seriens mer stabila målvakter som sällan gör en dålig match också i Leopold Westberg och där har man vunnit mycket, Leon Ljungfelt på backen skapar även ett lugn han med. Tuffa matcher att vänta i spelschemat som kommer, där man börjar med att ta emot Huddinge IBS den 14 januari.

2. Tyresö Trollbäcken IBK
TTIBK har gjort det riktigt bra och det kvittot hittar man i tabellplaceringen, en andraplats som ett stabilt försvar har varit högst bidragande till. Offensiven lämnar lite att önska men så länge man stänger igen bakåt räcker det att vinna med några bollar. Backen Elias Carlén har varit riktigt bra, Alexander Morrison, Olle Lindström och Jonathan Viklund likaså. Har mycket fart i benen på många i laget men lyckas inte få in bollarna alltid men att TT är ett lag för topp 4 är nog helt klart. Har t.ex. vunnit mot Huddinge men blandat och gett i andra matcher.

Fortsättningen: Jack Finnson är kanske inte alltid en stark poängspelare, dessutom har han sadlat om till back i TT, i Farsta som center gjorde han mer poäng såklart samt var fantastisk defensivt – men att Jack sadlat om till back stärker TTs försvar ännu mer, men att få igång några spelare till poängmässigt skulle inte skada. Tyresö Trollbäcken har även de en stabil målvakt i Elliot Helin Boucher som får stå väldigt mycket. Nästa match att vänta blir den 20 januari på hemmaplan där man tar emot Farsta IBK som förväntas bli en riktigt spännande tillställning.

3. Djurgårdens IF IBS
I Djurgården finner vi en riktigt stark offensiv, det syns även i poängligan där man har med tre spelare i topp 5. Rasmus Thorberg, Isak Jellby von Zeipel samt Justus Welander (som även spelar med Värmdös herrar i div 1 ÖS). De har dessutom spelat två matcher mindre än Farsta, däremot är det två matcher mot Huddinge som väntar för dem och det lär nog bli tajta tillställningar eller målrika men åt båda hållen, dessa spelare kommer dock utmana William Forsman Eklund ordentligt om vinsten i poängligan.

Fortsättningen: Behöver sätta sitt försvar ordentligt, gör man det är man oerhört farliga att möta och de kommer kunna stänga ner matcher på helt andra sätt. Djurgården är inom topp 4 för att stanna, frågan är exakt vart de kommer landa! Nästa drabbning ser ut att bli den 16 januari hemma mot Värmdö/Ingarö.
Emil Thorberg, bror till Rasmus har även han bytt till Djurgårdens IF ifrån Nynäshamn IBK, född 2007 om jag inte missminner mig och är riktigt duktig för sin ålder, kommer bli spännande att följa!

4. Huddinge IBS
Ja, detta Huddinge som bör anses ha en bra spets samt en riktigt fin bredd i sin trupp och varit topptippade i de flesta medier har kanske inte riktigt levt upp till andras förväntningar – troligtvis är man kanske inte helt nöjda själva ännu heller. Släppte tre bomber i värvningarna av Carl Brorsson, Viktor Berg samt Daniel Fritz som såklart är de spelare som ligger högst i interna poängligan tätt följda av Christian Holmlund och Theodor Svensson. Har väl kanske också haft det tuffast i de matcherna mot de andra lagen inom topp 4, där man ännu dock inte hunnit testats mot Djurgården som kommer bli intressanta matcher att följa.

Fortsättningen: Med risk för att verka tjatig finns det även här en ruskigt bra målvakt i Sebastian Svensson. Finns ytterligare kapacitet i Peter Rosendal (dubbel licens med Balrog), Hugo Grass och Per Sundgren för att nämna några. Gäller att få ihop helheten nu och ta tag i de viktiga matcherna, även att kunna ha tillgång till sina ”stjärnspelare” och få laget att leverera tillsammans, då blir Huddinge riktigt farliga – oavsett vad hamnar man inom topp 4 åtminstone, frågan är hur mycket krut det finns kvar att utmana om de högre placeringarna.
Det finns chans att spänna musklerna ordentligt den 14 januari åtminstone, då man åker till Farstahallen 3 och möter förstaplacerade Farsta IBK.

5. Vendelsö IK
Något förväntad placering för Vendelsö, de har kämpat tappert men att rå på lagen ovanför strecket är tufft. 12 poäng på 9 matcher är facit än så länge och vinsterna har kommit mot lagen under dem. Lucas Ribbestad gör det okej från sin högerforwardsposition, sliter på bra och brukar oftast hitta rätt bakom målvakterna och är även en bra ledare och kapten för sitt Vendelsö. Centern Isac Waltin har ett bra bollsinne och vet hur han ska vända på en kontring och gör ett bra defensivt jobb oftast, bra playmaker. Vendelsö är ett yngre lag utan många som är födda 03, och visst kan man bygga något ordentligt för nästa säsong och försöka utmana lite mer då. Ska vi nämna några fler spelare så är Colin Fors som både kan spela center och back där han är stabil på backplatsen och rätt så bolltrygg!
Wiss känner ni nog igen, denna gången pratar vi om Melker Wiss. Han kan spela både forward och back, är stark i give and go spelet och han gillar även att utmana en mot en om chans ges.

Fortsättningen: Får fortsätta att kämpa om 5e platsen med lagen nedanför och försöka jobba för att störa lagen ovanför. De bör inte känna någon frustration över tabellen utan acceptera den och bygga inför nästa säsongs JAS möjligtvis. Går även tungt i Pantamera herrjuniorer division 2 södra och möjligtvis kanske man kan lägga lite mer krut där.

6. Nacka IBK
Spännande med Nacka tillbaka i JAS, har självklart varit smarta och valt att inte spela JAS med andra årskullar för de inte ska vara onödig slagpåse i serien, visar på ett åtminstone sunt tänk i en bra förening. Nog för att Nacka kanske inte är ”top of the line” denna säsongen men man har en del födda 04/05 och kan bygga inför nästa säsong även här. Nacka är ett bra kollektiv men poängmässigt går åtminstone backen Hampus Waldna bäst, han har även startat matcher i herrlaget i division 2 som just nu toppar den serien, otroligt träningsbenägen sägs det! Kaptenen och också en back är Christoffer Castwall håller ihop laget på ett bra sätt, har spetskompetenser i det fysiska spelet.
Andra spelare som är intressanta är t.ex. Filip Åkerblom Schelin, har lagt av med hockeyn men kan trolla med innebandybollen lika bra som med pucken! Hugo Hegborn är dessvärre lit skadeförföljd men har även han gjort debut hos herrlaget, behöver ta tag lite i den fysiska biten. Julian Peterson behöver även nämnas som är född 2007 och han har redan gjort debut i JAS och gjort det fullt godkänt.

Fortsättningen: Får tampas med Vendelsö om 5e platsen som högst, behöver även få till offensiven lite kanske och pricka in lite fler bollar i mål. Möter ikväll Värmdö/Ingarö på hemmaplan och borde kunna spela till sig en trepoängare där.

7. FBI Tullinge
Har gått tungt i serien och inget tyder väl egentligen på att det kommer bli något annorlunda. Oskar Lindström som anlänt från Huddinge har gjort det bra och verkar ha näsa för mål trots sin backplats. Thomas Richtnér gör det bra även han på backen emellanåt och kapten Filip Svensson försöker hålla ihop laget efter bästa förmåga. Har knipit sin enda trepoängare mot Vendelsö och man får snart ny chans när det verkar vara nästa match i schemat då hemmamatchen mot Huddinge blivit uppskjuten som skulle spelats den 12 januari. Nu siktar de istället för en hemmamatch mot Vendelsö som sagt som spelas den 14 januari.

Fortsättningen: Har dessvärre haft en del äldre spelare som blivit för ålderdomliga för juniorallsvenskan, finns goda chanser att utvecklas i Tullinge när man dessutom har ett division 3 lag för herrar samt ett i allsvenskan. Fortsatt lär det dock gå tungt i JAS och man får försöka hålla undan för Värmdö/Ingarö om jumboplatsen.

8. Värmdö IF/Ingarö IF
En sammanslagning som kanske gjorde båda klubbarna gott eller tvärtom, förr i tiden hade den varit otroligt stjärnspetsad om man ser till vad båda klubbarna haft för spelare tidigare JAS kullar. För nuvarande dock ser det inte alls så ljust ut. Värmdö har som förening ett stabilt lag i herrar division 1 ÖS samt ett i division 3 medans Ingarö har ett lag som går hyfsat starkt i samma serie i division 3 södra som Värmdö.
Laget kämpar på bra tillsammans, Ruben Sandin har ett bra öga för mål, likaså Casper Hedberg och Berk Asal.

Fortsättningen: Kommer dessvärre fortsätta gå tungt och troligtvis vara kvar på denna platsen, hade Nynäshamn varit kvar i serien kanske de hade plockat den men Värmdö/Ingarö får nöja sig med att blicka framåt och kämpa på åt sina håll i HJ serierna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: