Halvtidsgenomgång Juniorallsvenskan Dam Grupp C

Halvvägs in i serien tänkte vi göra ett nedstamp och se hur tabellen ser ut och blicka mot våren och studera vilka 4 lag som tar sig till vårens playoff. En ovanlig säsong även denna kantat av covid och nu hoppas vi bara får slutföra säsongen och få ett slutspel på innebandyfesten i vår.

NP = Nuvarande placering
SM = Spelade matcher
V = Vinster – O = Oavgjorda – F = Förluster
GM-IM = Gjorda mål, Insläppta mål samt +/-
P = Poäng

NPLagnamnSMVOFGM-IM+/-PInget förhandstips
1Åkersberga IBF980157-28+2924
2Täby FC972071-26+4523
3Bele Barkarby IF IBF850341-23+1815
4Hässelby SK IBK941435-34+113
5Älvsjö AIK IBF840434-30+412
6Värmdö IF840431-28+312
7Ekerö IK / Ängby IF931545-35+1010
8Järfälla IBK910817-69-523
9Nacka IBK910815-73-583
  1. Åkersberga IBF – En av förhandsfavoriterna som i en relativt svag grupp tagit sina vinster man ska men fick en överkörning av Täby i gruppfinalen men leder trots de serien efter antagonistens flertalet poängtapp mot svagare lag. Imponerande att man leder serien trots allt när lagets stora stjärna Hanna Nordstrand endast spelat 3 matcher och andra ledande spelare som Emelie Eriksson ligger på 4 matcher och Fredrika Dohlwitz på 3. Julia Dahlberg och Linn Eckemark får dra ett tungt lass tillsammans med målvakten Tilda Alstermark, Sthlms bästa 05- målvakt. Ackers går klart till playoff och har god chans att även ta sig till festen men där tar de stopp. Något spel om medaljer för de orangeklädda blir ytterst svårt.
  2. Täby FC – Gruppens stora favorit på förhand har inte riktigt levt upp till de stora förväntningarna. Bra prestationer blandat med några bottennapp gör laget svårt att sia om deras potential. Man har visserligen en 0:a i förlustkolumnen men oavgjorda matcher mot Hawks och Ekerö/Ängby är inget man är nöjd med. Man har seriens 4 bästa poängplockare i laget och allt annat än gruppseger och avancemang från playoff ses som ett misslyckande. Laget har klasspelare på samtliga positioner och ska vara ett lag att räkna med på festen i vår. Vill det sig väl, coacherna matchar rätt och formtoppen finns på Bella Chopard, systrarna Hasanagic, Alicia Berggren, Sofia Melander och Josefine Nylander kan laget mycket väl slåss om de ädlaste valörerna senare i vår.
  3. Bele Barkarby IF IBF – Laget som lurar i vassen där bakom storlagen. Man får svårt att nå topplagen men där bakom känns laget som de mest stabila lag att ta tredjeplatsen. Man har gjort det man ska och släppt in minst mål i serien. Systrarna Liikamaa är viktiga för laget och mv Elin Persson håller absoluta högsta klass och blir en viktig del om Bele ska ha chans i kommande playoff. För dit går man. Kapten Juliet Waldenfjord med sin rutin och ledarskap blir en viktig nyckel. Med ett färskt SDF-SM guld och med debut i allsvenskan där hon gjort flertalet matcher o poäng kan hon lyfta laget en nivå till.
  4. Hässelby SK IBK – En överraskning såhär långt. Har hittills överträffat förväntningarna och finns absolut med i kampen och den sista playoff platsen. Krysset mot Täby hemma sticker ut och flertalet bra insatser mot topplagen. Chansen finns frågan är bara om laget håller hela vägen? Man har en rutinerad räv i båset, Mathias Emilsson. Får han stäm på allt och med sig alla på tåget kan de mycket väl bli Hawks som skräller hem 4:e platsen senare under vårkanten.
  5. Älvsjö AIK IBF – Också ett lag som övertygat mer än väntat och också dem är i allra högsta grad med o slåss om 4:e platsen med Hässelby och Värmdö. Emma Hedlund sticker ut med sina 9 fullträffar annars är det kollektivet Älvsjö som gör att laget tagit sina poäng. Hela 14 spelare har gjort poäng i laget och håller man nerverna i styr och får lite flyt o flax kan även Älvsjö vara ett slutspelslag.
  6. Värmdö IF – Seriens flopp såhär långt. Har inte varit i närheten av topplagen Ackers och Täby med stora förluster 3-9, 2-7 och även förlust mot andra potentiella slutspelslag i Bele och Älvsjö där man som sistnämnda Älvsjö dessutom blev nollat. Känslan är att laget inte riktigt har den nivån och kvalitén som krävs för playoff. Man har chansen men de börjar rinna ut. Nu väntar returmatcher mot Ackers och Täby och där skulle nog en skräll eller två vara väldigt välkommet.
  7. Ekerö IK / Ängby IF – Laget som ligger och skvalpar i ingemansland. Har inget med playoff att göra och inte den absoluta botten heller. Utropstecknet är helt klart poängen man snodde med sig i matchen mot Täby annars har man inte levererat något mer än väntat. Ett spännande kombinationslag där man spelar ihop två lag i ett. Ett koncept som blir allt mer vanligt och mer återkommande framöver tror jag i takt med pandemins spår.
  8. Järfälla IBK – En av seriens slagpåsar som kanske rent av inte har något i JAS att göra. Visst tycker de flesta de är häftigt att vara med i JAS men de kan inte vara roligt heller att förlora nästan alla matcher och vissa med väldigt stora siffror. Den enda segern har kommit mot bottenkollegan Nacka och de blir nog också lagets enda seger denna säsong. Rutinen, erfarenheten finns inte där. Kanske var det ett år för tidigt för laget som får se denna säsong som en ”se och lära” säsong och komma bättre rustade för kommande år.
  9. Nacka IBK – Den andra slagpåsen i serien. Den gyllene generationen Nacka hade för ett par årgångar bakom sig som tog laget hela vägen till SSL ser man inte mycket utav här. En ny generation Nackaiter som inte alls håller samma nivå som förr. Man får inte lätt falla i fällan att laget ska vara lika bra som sina föregångare men de har haft en tuff säsong. Mest insläppta mål och minst gjorda framåt. Laget får nog rikta in sig på sistaplatsen. Den blir svår att undvika.

Mycket återstår, tabellen leven, bollen är rund, playoff platser står på spel, våren blir häftig!

Vid tangenterna,

Daniel Skantze, skribent JAS DAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: