Halvtidsgenomgång Juniorallsvenskan Dam Grupp D


Halvvägs in i serien tänkte vi göra ett nedstamp och se hur tabellen ser ut och blicka mot våren och studera vilka 4 lag som tar sig till vårens playoff. En ovanlig säsong även denna kantat av covid och nu hoppas vi bara får slutföra säsongen och få ett slutspel på innebandyfesten i vår.


NP = Nuvarande placering
SM = Spelade matcher
V = Vinster – O = Oavgjorda – F = Förluster
GM-IM = Gjorda mål, Insläppta mål samt +/-
P = Poäng

NPLagnamnSMVOFGM-IM+/-PInget förhandstips
1Telge SIBK990059-10+4927
2Sköndals IK861140-27+1319
3FBI Tullinge860233-22+1118
4Huddinge IBS951343-29+1416
5Salems IF940532-35-312
6Nykvarns IBF Ungdom821535-39-47
7Vendelsö IK821522-44-227
8Trosa Edanö IBK911723-51-284
9Endre IF1011823-53-304
10Tyresö Trollbäcken IBK – Utgått  1. Telge SIBK – Seriens ånglok såhär långt. Full pott och förkrossande 59-10 i målskillnad. Telge går som tåget och har en hög moral. Att de vinner gruppen känns givet och avancemang från playoff in till festen finns de stora förhoppningar om. Lagets stora stjärna Stina Höög kom från Nykvarn till laget denna säsong och har också spelat mycket i allsvenskan laget och var en ledande spelare för Södermanland i SDF-SM. En klassforward som jag tror vi väldigt snart ser i SSL.
  2. Sköndals IK – Tappet av systrarna Roos till RIG Umeå är såklart ett stort tapp. Men trots det har laget gått bra och har bara en förlust mot Telge. Kommer definitivt ta sig till playoff men där tar det stopp för laget.
  3. FBI Tullinge – Laget på tredjeplats och med endast förluster mot lagen ovanför sig och en fin skalp mot Huddinge. MV Moa Höglin Sjöberg är allt jämt en av JAS bästa målvakter med ett superfarligt utkast. 17 olika spelare har stått för poängen i laget och 14 olika målskyttar så vilken spelare man nästan ställer på banan är kapabel att hänga dit den.
  4. Huddinge IBS – Huddinge är något svagare än vad man var för ett par år sedan med Ekenlindes i laget, Tilde Olson Åhman och Elin Barbus bland annat. Nu är de upp till bland annat 05:orna Alexandra Carlbom och Olivia Tellström Jovicic som ska leda laget. Borde nå playoff ändå. Salem största utmanaren men längre än så tar man sig inte i år.
  5. Salems IF – Laget precis utanför topp 4 och där tror jag också man hamnar. Har en nedåtgående formkurva med 4 raka förluster. Laget är ungt och med spelare hela vägen ned till födda -07 så har man gjort de bra och har verkligen framtiden för sig. Lagets kapten Elin Wadell har redan stått för otroliga 16p trots sin ringa ålder på 14. Även Elsa Lindberg sticker ut med sina 10 mål.
  6. Nykvarns IBF Ungdom – Det unga Nykvarnslaget växer på sikt in i JAS-kostymen och gör en helt okej säsong i en tuff grupp. Att nå några av de 4 topplagen känns svårt. Flertalet spelare födda -06 finns med och räkna med att Nykvarn är att räkna med kommande år på allvar. Isabelle Sveronius blir en viktig kugge för laget redan i år. Född -04 så ett JAS år kvar men finns redan med och matchas i allsvenskan. Sen finns de som sagt en hel del spännande -06 or som redan etablerat sig i JAS i form av Hedwig Cannerheim och Nelly Klasson Lindberg. Nykvarn är verkligen något på spåren och kanske festen 2024 är Nykens år?
  7. Vendelsö IK – Ett nytt lag för JAS publiken som inte funnits med på senaste åren. Har hittills inte överträffat någon utan plockat sina vinster mot de svagare lagen. Men med fler matcher kan man nog framöver också räkna med Vendelsö. Linnea Wadle Brintler med SDF-SM guld i ryggsäcken blir en viktig nyckel för laget om man ska plocka några fler vinster.
  8. Trosa Edanö IBK – Lagets med rejäl kräftgång denna säsong. Förlustkolumnen är stor och mycket mål insläppta gör de svårt att plocka mer poäng än de nu har. För två år sedan samarbetade man med IFK Gnesta. Sedan dess har man stått på egna ben och då har de gått tyngre för laget.
  9. Endre IF – Seriens svagaste lag men som har bästa arrangemangen i serien. Och utan tvekan serien om inte hela landets trevligaste jas lag att möta. Fick ta sin första seger i år också vilket man unnade de så väl. Roligt att de ställer upp o spelar torts de mindre resurserna de har ute på öjn.
  10. Tyresö Trollbäcken IBK – Utgått

Mycket återstår, tabellen leven, bollen är rund, playoff platser står på spel, våren blir häftig!

Vid tangenterna,

Daniel Skantze, skribent JAS DAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: